En første af sin flags fra den tidligere uldmølle, Deanston — en organisk single malt! Her har Highland destilleriet vist deres engagement i forhold til lokale og økologiske produkter, der skaber denne fantastiske whisky med blødt vand fra floden Teith. Whiskyen har en certificering for økologisk ægthed fra myndighederne. Dette er en begrænset udgave, som kun er udgivet én gang om året. En respektabel lagringsperiode på 15 år illustrerer, at dette er en langsigtet plan, der nu endeligt bærer frugt for Deanston. Denne whisky blev lagret på ”virgin oak”-fade (fade der ikke tidligere har indeholdt whisky eller vin, som ellers er normen).
Aromaer af friskbagt brød, vanilje, lys eg, klippe græs og karamel kendetegner denne whisky. Smagen byder på ferskner og ananas, med en smule banan, vanilje og en buket af frugt. Den giver en dejlig olieagtig fornemmelse i munden. Eftersmagen er forholdsvis kort, med peber og andre krydderier, samt en lille smule cigarrøg. Denne whisky er aftappet med en styrke på 46,3% uden koldfiltrering, hvilket giver smagene et løft!
dejlig og blød smag
Super
Fantastisk