Måske er dette den whisky, som giver dig mest single malt for pengene. Dette er en aftapning fra Campbeltowns ”glemte” tredje destilleri, Glengyle. Glengyle blev åbnet i 2004 under ledelse af den anerkendte Mitchell-familie, som også ejer Springbank og Cadenheads.
Efter flere yngre aftapninger i "Work in Progress"-serien, kom denne 12-års på markedet i 2016, som kan betragtes som Kilkerrans ”begynderaftapning”. Det er bestemt også en lækker whisky, der byder på alle de smage, som der forbindes med Campbeltown - let tørverøg og noget ”funk”.
Whiskyen lagres på en blanding af 70% bourbonfade og 30% sherryfade, og har en alkoholstyrke på 46%, samtidigt med at der selvfølgeligt hverken er brugt koldfiltrering eller kunstig farve.
Den byder på nøddearomaer af marcipan og hasselnødder sammen med honning og kirsebær. Smagen er cremet, med noter af honningkage og karamel sammen med lidt citrus og den føromtalte ”funk”. Eftersmagen viser rigtigt at dette er en sand Campbeltown whisky, med salt, tørv, og en jordagtig smag, som varer længe.
Rigtig god
Den e riktig god ?