I 2004 introducerede Laphroaig denne aftapning i et forsøg på at genoplive den for længst tabte tradition med brug af Quarter Cask fade i whiskylagring. Quarter Casks har kun et volumen på 125 liter, og er altså væsentligt mindre end bourbonfade. Dette lader dem påvirke whiskyen i en kraftigere grad, og accelerere lagringsprocessen. Til aftapningen lagres whiskyen først i eks-bourbonfade ligesom al destilleriets whisky, og flyttes derefter over i Quarter Casks. Fadene får så lov at hvile i destilleriets lagerhuse et stenkast fra det brusende Atlanten, og aftappes i en stadig ung alder. Den lave alder lader tørverøgen skinne igennem på sit højeste, og den sekundære lagring giver en afrundet smag og noter af vanilje og egetræ. Den er aftappet ved 48%, og er ikke koldfiltreret.
Er Du vandvittig; tingene kommer buldrende - fantastisk evne at kunne forny sig på netop den måde..
Fantastisk!