En stor 1 liters aftapning af Ricard Pastis.
Den blev først skabt af Paul Ricard i 1932, da han var 21 år gammel, og aftapningen tjente til at udfylde det tomrum, der blev efterladt af absintforbuddet i Frankrig.
Ricard Pastis de Marseille er en aperitif med anis- og lakridssmag og er også beriget med urter fra Provence.
Produktionen begynder med en filtrering af lakridsrod, renset vand og alkohol, som gentages tre gange. De andre urter gennemgår den samme proces, mens der også skabes anis- og fennikelessens. De tre ingredienser blandes derefter med en neutral spiritus, sukker og karamel, som giver pastissen sin karakteristiske farve.
Pastissen destilleres tæt på kystbyen Marseille og lagres i store fade under åben himmel, hvilket giver det færdige produkt en kystnær smag.
Ricard har smag af fennikel, hakkede urter, citronsaft, mørk lakrids, mentol, fyldige krydderier og juleagtig stjerneanis.
Traditionelt serveres den stærkt fortyndet med isvand, hvilket får pastissen til at få en mælkeagtig farve. I en klassisk fransk cocktail, ”the Canarie”, tilsættes citronsirup, hvilket giver en gul drink, der netop minder om kanariefuglen.
Le Pastis est bon.