Dette er en nylig tilføjelse til Ballantine’s whiskysortiment. Den er baseret på Ballantine’s ikoniske blend (baseret hovedsageligt på Glentauchers, Glenburgie og Miltonduff), som i dette tilfælde bliver lagret i en afsluttende periode i “Hard Fired” (meget forkullede) egetræsfade.
For at lave denne whisky bliver fadene, som whiskyen lagres i til at starte med, først tømt for whisky. For at undgå at fadene tørrer ud, får de ikke lov til at stå tomme i mere end en dag. Fadene, som er anden gangs-fyldte American White Oak, bliver derefter stærkt forkullet. Dette hjælper med filtreringen af whiskyen, men giver også en dejlig vanilje smag.
Den whisky, der tidligere blev fjernet fra fadene, hældes derefter tilbage i fadet, hvor den får lov til at hvile i flere måneder. Dette giver ekstra kompleksitet og intensitet.
Kort sagt, så er det en rigtigt dejlig aftapning, som giver dig meget for pengene, især når man tænker på at flasken har en størrelse på 1 liter. Den er desuden fremragende i en røget Rob Roy.