Ceòbanach udtales ’kyaw-bin-och’, som er Gaelisk for “røgtåge”. Mange garvede whisky entusiaster kender Bunnahabhain for at have en unik position i whiskyverdenen, nemlig som en ikke-røget Islay whisky. Men i sine tidlige dage producerede Bunnahabhain en røget whisky, som de på destilleriet refererer til som “den originale Bunnahabhain”. Bunnahabhains Master Distiller, Ian MacMillan, blev inspireret af fortællinger om Islay-livet tilbage i 1800-tallet, hvor tørv blev brændt i alle hjem til næsten all formål, og var samtidigt en vigtig handelsvare for øboerne. Det er det vision om mødet mellem havet og tørverøg, der virkelig kommer til sin ret i denne whisky. Ceòbanach har lagret i 10 år på tidligere bourbonfade, og MacMillan har omhyggeligt overvåget fadene gennem lagringsprocessen. Denne whisky har klassiske Bunnahabhain aromaer af chokolade, karamel og espresso, sammensat med det salte fra havet og kraftig tørverøg. Smagen er tro mod næsen, og giver en cremet fornemmelse i munden der fremhæver smagen af egetræ og æble samt lidt peber og andre krydderier. Eftersmagen er lang og røgfyldt, med en let tør og krydret fornemmelse. Denne whisky drager stor fordel af at blive aftappet med en alkoholprocent på 46,3% og uden koldfiltrering.