Château Montifaud er et meget traditionelt cognac-hus, der har været i samme familie i 6 generationer. De har lidt over 300 hektar jord, der strækker sig over både Grande Champagne og Petite Champagne regionen (almindeligt betragtet som de to fineste regioner). Den flade, kalkrige jord er ideel til at dyrke druer af højeste kvalitet.
Dette er en simpelthen uimodståelig cognac, der giver os det allerbedste dette destilleri har at byde på. Den er lavet med brug af nogle af deres ældste fade, destilleret mellem 1956 og 1963. Ingen af cognacerne i denne aftapning er mindre end 50 år gammel. Disse cognacer var lagret i husets kølige og tørre kælder, hvor de langsomt har udviklet en fantastisk kompleksitet. Denne cognac er fremstillet af 80% Ugni Blanc druer med de resterende 20% bestående af Colombard og Folle Blanche druer. De destillerer ved 68–70 grader celsius — hvilket er lavere end normalt — i temmelig store destillationsapparater, der producerer en frugt og blomsteragtig cognac.
Aromaen er intens og livlig, med kraftige noter af egetræ, tørret frugt og nødder, en smule espresso og chokolade. Smagen er fyldt med tørrede abrikoser og svesker, egetræ, og en stærk druesmag. Noter af cigarrøg fremkommer efter et stykke tid, ledsaget af flødekaramel og vanilje. Eftersmagen er lang og blød, med en lidt tør egetræsnote, der varer rigtigt længe. En smuk cognac.