Indehaveren af High West destilleriet, David Perkins, var engang på et ophold ved Bruichladdich destilleriets Bed & Breakfast. En aften , til dessert, fik David og hans kone serveret modne honningmeloner dryppet med tørverøget sirup. Han bemærkede denne kombination som den mest lækre, usædvanlige og mindeværdige maltid han nogensinde havde fået. Han var stærkt inspireret af dette måltid, og derfor tænkte han “hvorfor ikke blande sød bourbon og tørv?” Den endelige whisky består af tre dele: en straight bourbon bestående af 75% majs, 21% rug, og 4% bygmalt, fra MGP destilleriet i Indiana; En ’straight rye whisky’ bestående af 95% rug, og 5% bygmalt, også fra MGP destilleriet; Og sidst men ikke mindst, den mest definerende bestanddel af denne vidunderlige blanding, en tørverøget, blended malt skotsk whisky fra et ukendt destilleri. Alt hvad de kan oplyse om denne røgede whisky er, at den ikke er fra Islay. Alle whiskyerne anvendt i denne whisky er minimum 5 år gammel. Proportionerne mellem de tre komponenter er “en dyb hemmelighed”.